Yangın Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Binalarda bulunan yangın bapları ve esas kapıların üstı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın dâhilindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

Hatta, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Açılıp - kapanma işlemlevinin sorunsuz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli başlı periyotlarla bu gestalt denetçi edilmelidir. 

 Işlevsel olduğu kadar dekoratif tasarımlara da malik olan yangın kapıları, camlı yangın kapıları, müstacel çıkış bapları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyu kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine şayan olarak yapım edilme seçeneklerine bile sahiptir.

Yangın kapısı kesinlikle kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından idraklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla yoklama edilen düzenek sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Bu baplar baş olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır başlamak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında elan geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve hizmetı dahil bulunmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini ana hatlarıyla belirtmektedir.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleşatır bu tür kapıların en heybetli üstünlükı tütün sızdırmaması ve belirli derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.

Yangın Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına bağlamlı olmakla yanında oldukça geniş üretilir. İnsanların panik çabucak hızla tahliye olmasını sağlayan bu gidiş güç kaybı olmaması ciğerin önemlidir.

Mono Yangın Kapısı Fiyatları blok cisim gestaltsı dal sistemi veya ürkü amerikan bar sisteminin kilidin bâtıninden geçen 4 adet cıvata ile bir birine ilişkilanması ile katkısızlanmaktadır.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde yek kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır. Umumiyetle maden yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere yekta yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate alınarak muktezi skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.

FEZA Yöntem Odası Yangın Kapısı: Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının kenarı teselsül otomasyon sistemlerine mütenasip aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın bapları camlı olabilir.

Report this wiki page